Uppsala kommun anordnar inspirationsdagar

Foto: Mostphotos/Michael Erhardsson

Fritidshemmen spelar en viktig roll för att stärka elevernas lärande och utveckling i skolan.

delningar

Uppsala kommun anordnar inspirations- och utbildningsdagar för sina 500 medarbetare i kommunala fritidshem. Syftet är att lyfta medarbetarnas viktiga arbete med att stimulera elevers lärande. Tanken är också att främja social gemenskap och allsidiga kontakter med jämnåriga och vuxna. De två halvdagarna äger rum på Uppsala Konsert & Kongress den 26 april och den 3 maj. Bland annat medverkar programledaren och läraren Beppe Singer med en inspirationsföreläsning.

Fritidshemmen spelar en viktig roll för att stärka elevernas lärande och utveckling i skolan och sedan 2016 har de haft en egen del i läroplanen. Från den 1 juli i år behöver fritidspedagoger och lärare i fritidshem ha legitimation för att få undervisa i fritidshemmet.

– Det är en tydlig signal om hur viktig elevernas tid på fritidshem är. Vi har engagerade och kompetenta medarbetare som tar stort ansvar för att verksamheten utgör ett betydelsefullt komplement till övrig undervisning i förskoleklass och skola. Genom de här halvdagarna vill vi stärka dem ytterligare i deras uppdrag, säger Helena Hedman Skoglund (L), ordförande i utbildningsnämnden i ett pressmeddelande.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar