Uppsala län växer: "Indikerar att vi har en dragningskraft"

Göran Enander, landshövding Uppsala. Pressbild: Länsstyrelsen/Göran Ekeberg

Enligt ny statistik fick Uppsala län 7 383 nya invånare förra året. Det innebär positiva saker för länet enligt landshövdingen.

delningar

Uppsala län fick 7383 nya invånare förra året – det visar Statistiska centralbyråns statistik som presenterades under torsdagen. Nu har länet totalt 376 354 invånare. Störst befolkningsökning, procentuellt sett, står Knivsta kommun för. Näst störst är befolkningsökningen i Uppsala kommun, följt av Håbo. I Uppsala län blev det 2018 för första gången fler män än kvinnor bland befolkningen.

Det föds många barn i Uppsala jämfört med jämnstora län, men framför allt är det inflyttningen som är stor. Majoriteten av de som bosatte sig här kom från andra län i Sverige.

– Det är glädjande att se att inflyttningen till länet är så stor, inte minst från andra delar av landet. Det indikerar att vi har en dragningskraft när det gäller utbildnings- och jobbmöjligheter. Tillgång till bra bostäder och lokaler för företag som vill etablera sig och växa här blir fortsatt strategiska framtidsfrågor, säger Göran Enander, landshövding i Uppsala län, om den nya statistiken, i ett pressmeddelande.

I Sveriges 21 län är det endast i Skåne och Gotlands län där det bor fler kvinnor än män. Statistiska centralbyrån, SCB, presenterade den 21 februari, även sin befolkningsstatistik för riket. Folkökningen i Sverige uppgick under 2018 till 23 099 personer och antalet invånare i landet är nu 10 230 185.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar