Laddar

Uppsala län växer: "Indikerar att vi har en dragningskraft"

Göran Enander, landshövding Uppsala. Pressbild: Länsstyrelsen/Göran Ekeberg

Enligt ny statistik fick Uppsala län 7 383 nya invånare förra året. Det innebär positiva saker för länet enligt landshövdingen.

delningar

Uppsala län fick 7383 nya invånare förra året – det visar Statistiska centralbyråns statistik som presenterades under torsdagen. Nu har länet totalt 376 354 invånare. Störst befolkningsökning, procentuellt sett, står Knivsta kommun för. Näst störst är befolkningsökningen i Uppsala kommun, följt av Håbo. I Uppsala län blev det 2018 för första gången fler män än kvinnor bland befolkningen.

Det föds många barn i Uppsala jämfört med jämnstora län, men framför allt är det inflyttningen som är stor. Majoriteten av de som bosatte sig här kom från andra län i Sverige.

– Det är glädjande att se att inflyttningen till länet är så stor, inte minst från andra delar av landet. Det indikerar att vi har en dragningskraft när det gäller utbildnings- och jobbmöjligheter. Tillgång till bra bostäder och lokaler för företag som vill etablera sig och växa här blir fortsatt strategiska framtidsfrågor, säger Göran Enander, landshövding i Uppsala län, om den nya statistiken, i ett pressmeddelande.

I Sveriges 21 län är det endast i Skåne och Gotlands län där det bor fler kvinnor än män. Statistiska centralbyrån, SCB, presenterade den 21 februari, även sin befolkningsstatistik för riket. Folkökningen i Sverige uppgick under 2018 till 23 099 personer och antalet invånare i landet är nu 10 230 185.

Relaterade artiklar