Laddar

Uppsala lanserar klimatvecka: ”Vår tids största utmaning”

Foto: Mostphotos/Mårten Svensson

Vill sätta fokus på miljö- och klimatfrågan.

4 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Uppsala är utsedd till Global klimatstad. Och för att berätta om arbetet bakom priset och skapa större engangemang kring miljö- och klimatfrågan arrangerar nu kommunen och Uppsala klimatprotokoll en klimatvecka 26-30 mars. Det meddelar kommunen i ett pressmeddelande.

– Klimatfrågan är vår tids största utmaning. I Uppsala gör vi mycket, men vi är långt ifrån framme och vi måste hela tiden hitta nya vägar för att utveckla vårt klimatarbete, säger Erik Pelling (S), kommunstyrelsens ordförande i pressmeddelandet. 

Klimatveckan kommer att uppmärksammas på flera ställen i Uppsala och även gästas av kända artister. 

– Att få utmärkelsen Global klimatstad är oerhört hedrande men också ansvarsfullt. Det framgångsrika arbetet som sker bland företag, myndigheter och organisationer behöver bli mer synligt, inte minst här i Uppsala. Det händer så mycket som vi alla som bor och verkar i Uppsala med stolthet kan berätta om. Det gör vi nu under klimatveckan och vi hoppas att många vill engagera sig och bli ännu mer aktiva i det fortsatta klimatarbetet, säger Rickard Malmström (MP), ordförande gatu- och samhällsmiljönämnden. 

Invigningen äger rum på Vaksala torg 26 mars klockan 17.30-18.30.  

Relaterade artiklar