Uppsala lanserar klimatvecka: ”Vår tids största utmaning”

Foto: Mostphotos/Mårten Svensson

Vill sätta fokus på miljö- och klimatfrågan.

4 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Uppsala är utsedd till Global klimatstad. Och för att berätta om arbetet bakom priset och skapa större engangemang kring miljö- och klimatfrågan arrangerar nu kommunen och Uppsala klimatprotokoll en klimatvecka 26-30 mars. Det meddelar kommunen i ett pressmeddelande.

– Klimatfrågan är vår tids största utmaning. I Uppsala gör vi mycket, men vi är långt ifrån framme och vi måste hela tiden hitta nya vägar för att utveckla vårt klimatarbete, säger Erik Pelling (S), kommunstyrelsens ordförande i pressmeddelandet. 

Klimatveckan kommer att uppmärksammas på flera ställen i Uppsala och även gästas av kända artister. 

– Att få utmärkelsen Global klimatstad är oerhört hedrande men också ansvarsfullt. Det framgångsrika arbetet som sker bland företag, myndigheter och organisationer behöver bli mer synligt, inte minst här i Uppsala. Det händer så mycket som vi alla som bor och verkar i Uppsala med stolthet kan berätta om. Det gör vi nu under klimatveckan och vi hoppas att många vill engagera sig och bli ännu mer aktiva i det fortsatta klimatarbetet, säger Rickard Malmström (MP), ordförande gatu- och samhällsmiljönämnden. 

Invigningen äger rum på Vaksala torg 26 mars klockan 17.30-18.30.  

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar