Uppsala tävlar om årets värsta slöseri

12-miljonerssoffan på Forumtorget kan vara årets värsta slöseri med skattebetalarnas pengar, enligt slöseriombudsmannen, och är nu en av kandidaterna i omröstningen med titeln "Årets värsta slöseri".

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Soffan på Forumtorget i Uppsala är en av tio kandidater i Slöseriombudsmannens årliga omröstning om den lite osmickrande titeln Årets värsta slöseri. Soffan för 12 miljoner är självlysande, uppvärmd och sägs rymma 250 personer, där den står på Forumtorget bakom Åhléns.

 Slöseriombudsmannen uppmärksammade 12-miljonerssoffan och nu har den alltså nominerats till 2018 års värsta slöserier alla kategorier.

 - En sjuksköterska eller snickare betalar mer än halva sin lön i skatt om man räknar ihop inkomstskatt, arbetsgivaravgifter och skatter på konsumtion. Om fler visste hur mycket de betalade i skatt är det nog ännu fler som skulle bry sig om hur deras skattepengar används, säger Johan Gustafsson, som är Skattebetalarnas Slöseriombudsman i ett pressutskick, och fortsätter;

 - Allt för mycket skattepengar slösas bort utan nytta för dem som betalar.

Några av de andra som gör upp om titeln ”Årets värsta slöseri 2018” är bland annat klimatångestterapin i Luleå, fågelburen i Landskrona och det chartrade politikerplanet till Almedalen. Förra året röstade över 11 000 personer i tävlingen. I år ser det ut att bli nytt rekord, på bara ett par dagar har de fått in fler än 7 000 röster.

 Slöseriombudsmannen granskar hur skattepengarna används och uppmärksammar när politiker och andra makthavare slösar med skattebetalarnas pengar. SlösO har över 100 000 följare i sociala medier och är en av de mest engagerande sidorna på Facebook.

Pressbild

FAKTA

Så här lyder nomineringen av Uppsala:

Uppsala har köpt en soffa för 12 miljoner. Visserligen är den självlysande, uppvärmd och har plats för 250 personer där den står på Forumtorget bakom Åhléns. Men man kan ändå inte låta bli att fråga sig varför? Det är en soffa som sticker ut, Uppsala kanske behöver det för att leva upp lite? Det är åtminstone vad stadsbyggnadsdirektören hoppas på. Och blir det inte så var det ju ändå någon annan som betalade.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar