Uppsalabo aktuell med ny musikvideo – spelades in i tolv länder

Foto: Pressbild

Musikern Marc Jungermann har en stor mängd låtar i bagaget. Nu är han aktuell med låten Komole som har spelats in i tolv olika länder.

7 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Marc Jungermann har sysslat med musik sedan han var barn och har bland annat lärt sig att spela av musikern Janne Lucas, känd för bland annat låten "Växeln hallå". Under sina år som låtskrivare och kompositör har Marc hunnit med att släppa hundratals låtar och fått miljontals visningar på Youtube. Nu är han aktuell med låten och musikvideon Komole som är inspelad i tolv länder.

– Nu kände jag att jag ville satsa på att göra en video. Det har varit sekundärt till själva musiken innan men nu kände jag att videon skulle vara lika viktig, säger Marc Jungermann.

Komole består av flera olika musikstilar och i videon syns olika personer dansa till musiken. Låten och videon tog ungefär två månader att skapa från idé till färdig produkt. Marc ville göra en video som spred glädje och tog därför kontakt med en kompis som är dansare och bad kompisen att skapa en koreografi.

– Den skulle vara ganska enkel. Alla ska kunna dansa den och ha roligt, säger Marc.

När koreografin var färdig skickades den till personer runt om i världen. De dansade till låten och skickade tillbaka det inspelade materialet. Videosnuttarna sattes samman och resulterade i den färdiga videon.

– Jag hade bara ett enda krav och det var att alla skulle vara glada. Det blev folk fån tolv länder som gjorde en och samma koreografi och resultatet blir man glad av.

Marc, som bor i både Uppsala och Kungsbacka, har haft musiken som sin huvudsakliga sysselsättning i drygt fem års tid och menar att inspirationen till musiken kan komma från allt möjligt.

– Ibland är det jobbigt när jag ska sova. Då kan jag komma på något och då får jag gå upp och skriva på mobilen. Sedan morgonen efter gör man det till en riktigt komposition.

Hur skulle du beskriva din musik?

– Den är egentligen omöjlig att beskriva, jag gör bredare musik än man kan föreställa sig. När jag släppte en video i veckan på min Youtube-kanal kunde det ena veckan vara medeltidsmusik, veckan efter modern house, sen kunde det vara death metal och en pianoballad efter det. Men jag har specialiserat mig på orkestermusik och filmmusik.

Nu glädjer han sig över att Komole och hans andra låtar fått spridning och att folk gjort egna covers.

– Det finns inget bättre än att se andra tolka ens musik. Pengar är verkligen sekundärt i jämförelse med folk som tolkar ens musik och skapar egna versioner.

FAKTA

Komole har spelats in i följande länder:

Kamerun

Kenya

Uganda

Portugal

Italien

Irland

Storbritannien

Sverige

Ukraina

Indien

Japan

USA

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar