Uppsalabolag utsett till MästarGasell – receptet: "Familjär stämning"

"Vi har förstått att det är något väldigt unikt att få Gasellpriset fem år i rad, säger Mona Österberg", vd på Mercodia. Foto: Pressbild/Mercodia.

Tillhör den exklusiva skara som varit Gasellföretag minst tre gånger.

3 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Det Uppsalabaserade life science-företaget Mercodia, som utvecklar laboratorietester och erbjuder bioanalytisk service, utsågs nyligen av affärstidningen Dagens industri till MästarGasell. Av de drygt 10 000 företag som utsetts till Gasellföretag sedan starten är det enbart omkring 1 400 som utsetts minst tre gånger och därmed kan titulera sig som MästarGasell.

– Det känns såklart jätteroligt att de uppmärksammar oss, säger Mona Österberg, vd på Mercodia.

Di Gasell är ett pris som de senaste två decennierna delats ut till landets snabbast växande företag, där några av kraven är en fördubblad omsättning och en organisk tillväxt. Mercodia som grundades 1991 tilldelades sitt första Gasellpris 2001, vilket sedan upprepades de fyra påföljande åren.

Enligt Mona Österberg är det flera faktorer som påverkat bolagets framgångar.

– Vi har ett brinnande företagarintresse och en bra affärsidé. Stämningen hos oss är familjär och vi bryr oss om varandra – både vid framgångar och när vi haft utmaningar, säger hon.

Vad har ni för framtida mål?

– Vi tror på en fortsatt expansion. Vi vet att vi gör något bra och att vi behövs på marknaden.

Sedan starten 1991 har Mercodia bland annat försett sjukvård och universitet med så kallade ELISA-tester för biomarkörer inom områden som diabetes, övervikt samt hjärt- och kärlsjukdomar.

– Vi ser hela tiden en ökad efterfrågan på våra tester. Diabetes är en stor välfärdssjukdom och det behövs mycket forskning kring det. Framför allt vänder vi oss till forskare inom den akademiska världen och läkemedelsföretag, säger Mona Österberg

FAKTA

Om Mercodia

Mercodia utvecklar och producerar laboratorietester för en global marknad i över 100 länder. I dag omsätter företaget 100 miljoner kronor och har specialiserat sig på ELISA-tester inom diabetes, fetma och kardiovaskulära sjukdomar, samt bioanalytisk service.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar