Uppsalabon om vinsten: "Jag satte mig bara ner med ett glas vatten"

Mostphotos/Mickes fotosida/Ivan Rieka

Byggarbetaren som satsade en femma och vann fem miljoner har nu hämtat ut sin vinst. Det ska han göra för pengarna:

delningar

Förra veckans miljonvinnare i Uppsala har fått sin vinst, efter ett rådgivningsmöte på banken tillsammans Svenska Spel. Byggnadsarbetaren från Uppsala satsade småpengar i matbutiken och vann fem miljoner. Vinnaren berättar nu om tiden från att han vann till utbetalningsdagen.

– Det har blivit många glas vatten efter vinsten. Man blir väldigt varm när man tänker på hur mycket pengar jag vunnit och vatten är bäst att dricka när man blir törstig, haha, säger vinnaren i ett pressmeddelande från Svenska Spel, och fortsätter,

– Kvällen då jag vann var det ingen annan hemma. Jag satte mig bara ner med ett glas vatten och satt tyst minst tio minuter. Sedan ringde jag min fru.

Den medelålders byggarbetaren, som vill vara anonym, kunde knappt tro på vad som hänt.

– Men nu ser vi fram emot att tillsammans bestämma hur vi ska göra med vinstpengarna.

Väl på banken fick Kenomiljonären tårta och han informerade då om vad han skulle göra med pengarna.

– Jag har alltid drömt om att åka runt i alperna på skidresor. Det är svårt att bo i Uppsala och vänta på snön som sällan kommer. Men nu har jag pengar och kan åka till snön där den finns. Vi får se vad min fru och jag bestämmer oss för, säger han i pressmeddelandet.

När Svenska Spel lämnade Uppsalavinnaren var han samlad och nöjd med bankmötet, även om han stod över kaffet till tårtan.

– Det känns bra att få hjälp och råd när man vunnit så här mycket pengar. Speciellt när man bara satsat totalt tjugo kronor. Men jag håller på att skära ner när det gäller kaffe, så det blir vatten för min del även nu när vi firar med tårta, säger han i pressutskicket.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar