Uppsalabon ska måla sig till SM-guld - Nyheter i Uppsala - 24 timmar om dygnet - Helt gratis!

Laddar

Uppsalabon ska måla sig till SM-guld

Gymnasieeleven Fanny Larsson har en pallplats i sikte under Yrkes-SM i måleri på hemmaplan.

delningar

Fanny Larsson pluggar till målare på Uppsala yrkesgymnasium. I slutet av april tävlar hon i Yrkes-SM som i år går av stapeln i Uppsala. Under ett informationsmöte för ett par veckor sedan fick hon veta hur upplägget på tävlingen kommer se ut.

– Det är ett bås med tre väggar. Mot ena väggen står en dörr och där ska vi tapetsera, på den andra väggen ska vi göra en bildöverföring och på tredje blir det en fri dekoration, säger hon och fortsätter:

– Under uttagningen i december ingick också en fri dekoration som har likheter med den vi nu ska göra. Eftersom vi fått i förväg fått kunskap om tävlingsmomenten känner jag mig rätt så förberedd.

Hur ser dina förberedelser ut? – Jag har tränat i skolan på olika moment också kommer det vara en dag då medier är inbjudna. Det blir som en träningsdag inför SM.

Måleri är en av flera yrkeskategorier som tävlar under i Yrkes-SM i Uppsala den 25-27 april. Tävlingen går på tid och deltagarna bedöms efter kriterier som kvalitet, kreativitet och utförande. Segrar gör den som fått högst totalpoäng. Fanny Larsson ser med tillförsikt fram emot tävlingen.

– Jag kommer att gå för en pallplats, säger hon.