Laddar

Uppsalabor nominerade i Kampsportsgalan

Foto: Stefan Holm

"Inget annat svenskt idrottsförbund är lika framgångsrika som vi är"

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Nomineringarna av årets främsta kampsportare är klara. En av de som fått flest nomineringar är Uppsalas Zebaztian Kadestam som är första svensk som vunnit ett internationellt proffsbälte i MMA. Kadenstam är nominerad i kategorierna: Årets kampsportare, Årets mästare och i Folkets pris.

I kategorin Årets genombrott är MMA-utövaren Serdar Altas från Uppsala nominerad.

Under 2018 tog svenska kampsportare hem hela 40 guldmedaljer, flest någonsin. På kampsportsgalan i Stockholm den 23 mars firas Sveriges stora kampsportsframgångar under 2018. De allra främste utövarna belönas med priser i tio kategorier. Galan arrangeras för tionde året i rad av Svenska Budo & Kampsportsförbundet, vilket är ett av Sveriges snabbast växande idrottsförbund med fler än 44 000 medlemmar.

– Inget annat svenskt idrottsförbund är lika framgångsrika som vi är. Det visar Idrottsgalans tävling Prispallen, där vi i år igen kommer på första plats för de 84 mästerskapsmedaljer som våra idrottare tog under 2018. Det är bara att lyfta på hatten för alla fina idrottsprestationer, säger August Wallén, ordförande för Budo & Kampsportsförbundet i ett pressmeddelande.

– Den internationella konkurrensen blir allt större och fler länder satsar mer på kampsport. Men Sverige står sig mycket bra, särskilt på damsidan. Vi har både en stor och bra bredd i landet samt framgångsrika elitsatsningar med lite mer stöd än tidigare, säger August Wallén, ordförande för Budo & Kampsportsförbundet.

År 2018 var ett stort år för svenska kampsportare då man slog nytt medaljrekord. Man lyckades knipa 115 internationella mästerskapsmedaljer, varav 40 av dessa var guld. Majoriteten, 84 medaljer, togs i seniormästerskap.

Relaterade artiklar