Laddar

Uppsaladuons podcast med barn gör succé: ”En fin känsla”

Podcasten ”I huvudet på ett barn” har släppt det första avsnittet och den gjorde succé direkt.

delningar

Inför premiäravsnittet av podcasten ”I huvudet på ett barn” pratade vi med grundarna, Leo Gilliland och Petrus Gustafsson – som beskrev satsningen som en podcast som ger barnen en egen plattform där de får uttrycka och ventilera sina åsikter.

– Det är givetvis en fin initial känsla. Vi ger oss på något nytt där ingen av oss har erfarenhet och känner oss nöjda överlag. Barnen har fått ta del av all feedback vi mottagit. Vi utvärderar nu och förbereder oss inför nästa avsnitt, säger Leo Gilliland.

Vad är det för reaktioner ni fått? – När det kommer till själva avsnittet och upplägget har vi bara mottagit positiva reaktioner men produktionsmässigt har vi fått en del kritik, med all rätt. Det åtgärdas inför nästa avsnitt.

– Många skriver på våra sociala kanaler och tycker det är ett roligt koncept och att vi tar upp ett viktigt ämne. Vi hade inte räknat med så mycket uppmärksamhet som avsnittet faktiskt genererat, men detta ger först och främst en boost för våra yngre panelmedlemmar att fortsätta.

Podcasten tog sig upp på Itunes topplista direkt. Tankar kring det? – Det är givetvis en fantastisk känsla men det krävs mycket jobb för att behålla en sådan plats. Vi har jobbat intensivt med marknadsföringen. Topplistan är en bekräftelse på att barnen behöver få mer plats i media.

Vet du om några barn har lyssnat på avsnittet? – Det är ett fåtal som skrivit att dom lyssnat med sina barn och att det efter avsnittets slut öppnat upp för intressanta diskussioner. Det är något vi inte hade tänkt på och som kan hjälpa till att stärka relationerna mellan föräldrar och barn som lyssnar.

Vad kommer nästa avsnitts ämne vara? – Vi kommer att prata om skolan och mobbning.

Är det något annat ni kan berätta om podcastens framtid?  – Vi har köpt nya mikrofoner och ska inreda en studio i hemmiljö. Det är grundat på att vi vill att barnen ska vara mer avslappnade och inte få prestationsångest av att vara i en riktig studio, säger Leo Gilliland.