Uppsalafestival firar femårsjubileum

Foto: Pxhere Mic mikrofon

Grundaren: "Jag ville göra Uppsala till en roligare och mer magisk stad"

delningar

På onsdag 24 april drar den årliga magi- och humorfestivalen Uppsala Magic & Comedy igång igen. Unikt för i år är att festivalen firar fem år.

Ursprungligen grundades festivalen för att Uppsalabon och den professionella trollkarlen Johan Ståhl ville ge staden ett uppsving.

– Jag ville göra Uppsala till en roligare och mer magisk stad, säger grundaren Johan Ståhl i ett pressmeddelande.

Festivalen arrangeras på en rad olika scener över Uppsala. Bland annat på Reginateatern, Humanistiska teatern och Uppsala Konsert och kongress.

Programutbudet är späckat med olika magiföreställningar såsom Close Up Gala, Upp-Sala-Bim och Galashow. Nytt för i år är också barnshowen Pelle Svanslös och Trollkarlen.

Förutom magi kommer även besökarna att kunna ta del av flera olika humorföreställningar. Några av dem bokade komikerna är Carl Stanley, Martin Soneby och Jonas Strandberg. En av föreställningarna är Sveriges Bästa Ordvitsare. Där den trefaldiga svenska mästaren Tobbe Ström kommer att delta.

I ett pressmeddelande säger arrangörerna att de är stoltast över att kunna erbjuda underhållning till alla besökare oavsett förutsättningar. Bland annat erbjuder de föreställningar på barnsjukhus, ålderdomshem och för personer med funktionsvariation.

Festivalen börjar 24 april och håller på tills 4 maj.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar