Laddar

Uppsalaföretag tvingas till varsel

Minskad tillväxt gör att Internetoperatören måste skära ner bland ett 40-tal anställda.

delningar

IP-Only med huvudkontor i Uppsala, har nu fyllt kvoten av nyförsäljning på framför allt villamarknaden. Det är anledningen till att bolaget tvingas till en organisationsförändring som innebär att 41 medarbetare, varav 11 i Uppsalaregionen, varslas om uppsägning.

– Varslet är en del i en större organisationsförändring och en naturlig konsekvens av flera olika faktorer. Dels ser vi att marknadstillväxten avtar inom nyförsäljning, vilket gäller för alla aktörer och självklart även oss. Vi skiftar därför fokus från nyförsäljning till att bygga den stora mängd fiberbeställningar som vi sålde under 2017. Parallellt med detta ser vi stora tillväxtmöjligheter i vår företagsaffär, säger Niclas Karnhill, pressansvarig på IP-Only.

Beskedet om varslet kom dock inte som någon överraskning för fackförbundet.

– Det har varit uppenbart en längre tid att förr eller senare skulle det bli slutsålt på villamarknaden, säger Fredrik Rosenbecker, ordförande för IP-Onlys fackklubb och fortsätter:

– Men det är såklart tråkigt att så många berörs av det.

Just nu pågår förhandlingar mellan olika parter, däribland arbetsgivaren och fackförbundet. Den nya organisationen kommer att vara på plats under våren 2018.

 

Om företaget:

IP-Only är en internetleverantör som bygger och äger fiberinfrastruktur i hela Norden. Företaget investerar i Sverige, driver ett rikstäckande fibernät, ett växande antal stadsnät och bygger kontinuerligt ut ny fiberinfrastruktur.