Laddar

Uppsalaföretaget till Esport-eventet

Esporten fortsätter växa och nu tar sig Uppsalaföretaget sig an Stockholm.

delningar

Esportföretaget från UppsalaWehype, kommer den 15 november att delta under andra upplagan av Esport MeetupSkyddsrummet i Stockholm.

Eventet beräknas få besök av cirka 200 personer från några av de mest intressanta företagen i branschen varav elva utställare som på plats presenterar sina produkter och tjänster.

– Stockholm har alla förutsättningar att bli en världsledande esport stad, men vi kan bara komma dit genom samverkan och samarbete. Esport meetup är ett perfekt tillfälle för olika intressenter att samlas och diskutera kring hur vi tillsammans kan utveckla gaming och esport ytterligare, säger Joseph Michael, Head Of Startups/Tech – Invest Stockholm.

Den svenska dataspelsbranschen är full med välkända framgångssagor, mindre känt är att Sverige och Stockholm även är hem för några av de mest framgångsrika och innovativa företagen inom den snabbt växande esport-branschen.

Esport som fenomen har funnits sedan mitten av 90-talet men har först under 2010-talet exploderat och etablerat sig som både en publiksport med miljonpublik online och en ständigt växande bransch för startups som driver utvecklingen framåt.

Källa: Wehype.