Uppsalahem vill göra idrott mer jämställd: "Vara med och påverka"

Pressbild/Mostphotos/Fredrik Augustsson

Uppsalahem kliver på som huvudpartner för Damfinalen i bandy.

delningar

I satsningen att stärka Damfinalen i bandy kliver Uppsalahem på som huvudpartner. Målet är att tillsammans med Bandyfinalen förmedla vikten av att göra idrotten i Uppsala mer jämställd. Entréerna till Damfinalen öppnar den 23 mars och i samband med det börjar en familjefest för alla familjer och besökare i Uppsala, ditt alla barn under 18 år har fri entré.

- Sedan det stod klart att Bandyfinalen skulle spelas i Uppsala igen har det funnits en ambition att lyfta Damfinalen och göra den till en självklar del av helheten. Ett första steg togs förra året när vi införde en gemensam biljett för båda finalerna, det mynnade ut i ett publikrekord för damerna. Nu när Uppsalahem kliver på som huvudpartner för Damfinalen kan vi förstärka det vi gör kring damfinalen ytterligare i syfte att den ska få den uppmärksamhet och antal besökare som den faktiskt förtjänar, säger Ola Rosén, projektledare Bandyfinalen i ett pressmeddelande.

Redan under torsdagen 21 mars invigs Bandyfinalernas arena på Studenternas, dit allmänheten bjuds in för åkning på isen kl.17.00. Man arrangerar även ett program för barn och ungdomar där man bl a får tävla i diverse bandyskills. Svenska bandyfinalen 2018 – 2020 arrangeras av Svenska bandyförbundet och Uppsala kommun samt projektleds av Destination Uppsala.

- Vi på Uppsalahem arbetar aktivt med jämställdhetsfrågor och är med i flera olika projekt där jämställdhet är en viktig fråga. När vi fick chansen att bli huvudpartner för Damfinalen i bandy, och evenemanget betyder mycket för Uppsala, kändes det helt rätt att gå med. Med satsningen kan vi vara med och påverka så att idrotten i Uppsala blir mer jämställd, säger Linda Ryttlefors, Kommunikationschef på Uppsalahem i pressmeddelandet.

FAKTA

Om Uppsalahems arbete för jämställdhet:

Det kommunala bostadsbolaget Uppsalahem arbetar aktivt för ett jämställt samhälle och är i år nominerade att vinna Sveriges Byggindustriers nyinstiftade pris Jämställdhetsbygget. Uppsalahem tilldelades också nyligen Uppsala kommuns jämställdhetspris för sitt arbete. Genom att satsa på Bandyfinalerna hoppas man kunna skapa en bättre inramning för tjejerna på isen under Damfinalen samt stärka aktiviteterna i samband med Familjefesten ytterligare.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar