Laddar

Uppsalas klockkung går emot strömmen

I en värld där e-handeln tar över och sänker den ena butiken efter den andra väljer Uppsalaprofilen och klockkungen Filip Tysander att gå emot strömmen.

delningar

Klockjätten Daniel Wellington, som grundats av entreprenören och Uppsalaprofilen Filip Tysander, slog igenom rekordsnabb och omsatte drygt två miljarder kronor under 2016.

Den största succén har företaget gjort på nätet och tack vare en framgångsrik marknadsföring via sociala medier där man bland annat har 3,4 miljoner följare på Instagram.

Men trots den digitala succén väljer nu Uppsalaentreprenören att gå emot strömmen och satsa på fysiska butiker. De dryga 30-talet butiker, som fanns vid årets början, ska bli 300 butiker runt om i världen. Det avslöjar företaget pr-chef Ola Melin i en intervju med magasinet Fokus.se.

– Vi har som mål att öppna 300 butiker i hela världen i år för att förverkliga vår globala expansionsstrategi, säger pr-chefen Ola Melin till Fokus.se.

Här är historien bakom Daniel Wellington: Ett slumpartat möte på andra sidan jordklotet gav upphov till hela idén till Daniel Wellington. Under den här resan lärde vår grundare Filip Tysander känna en spännande brittisk gentleman med en oklanderlig och lättsam stil. Den brittiske mannen tyckte speciellt om att matcha sina vintageklockor med gamla slitna NATOband. Vad han hette? Daniel Wellington.

Filip blev så inspirerad av sin nya väns tidlösa stil att han bestämde sig för att starta sin egen klocklinje. Den klassiska designen är både minimalistisk och elegant och har utbytbara band. Som gjort för att göra succé. Några år senare är just den här stilen en viktig del av det som gör Daniel Wellington så speciella.

Fakta: danielwellington.com

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.

1 person har regerat på denna nyheten

1 person har regerat på denna nyheten