Laddar

Uppsalasonen tog hem prestigefyllt pris – jämförde med Obama

Blev den femte personen att skriva in sig i Hall of Fame.

delningar

Tidigare har bland annat Spotifys grundare Daniel Ek, Skypes grundare Niklas Zennström och Kings grundare Sebastian Knutsson tagit plats på tronen.

Nu fick Uppsalasonen och Klarnas vd och grundare, Sebastian Siemiatkowski, ta emot det prestigefyllda priset vid Stockholms startupcommunity som uppmärksammar startups och investerare.

Han blev den femte personen på listan att få priset.

Enligt Breakit liknade han händelsen med när Barack Obama fick Nobelpriset.

–Ja, jag sa det för att han fick det precis när han blivit president och innan han hunnit uträtta något. Och jag känner fortfarande att Klarna bara är i början på något stort, sa han till Breakit.

Det är jättekul och väldigt smickrande. Givetvis känner jag att jag delar det med Viktor och Niklas (Jacobsson och Adalberth, som är Klarnas medgrundare).

Juryns beslut:

“Genom en unik kombination av vision och framgångshunger har den här personen på ett målinriktat sätt byggt upp ett framgångsrikt företag från grunden. En sann förebild och en startuphjälte som inspirerar nästa generations entreprenörer, oavsett om de idag är studenter eller anställda. Med företagets fortlöpande utveckling, framgång och senaste lanseringen i USA är den här personen ett bra bevis på att man som startup i Stockholm kan växa, skala och bli en global utmanare. Därför har vi äran att välja in Sebastian Siemiatkowski, medgrundare av Klarna, till Swedish Startup Hall of Fame.” Källa: Breakit.