Laddar

Uppsalastudent vann pris – kan hjälpa unga med boende

Den här idén kanske kan lösa många bostadsproblem.

delningar

Sofia Wiklund och Henrik Sjökvist, civilingenjörsstudenter på Uppsala universitet respektive KTH, fick ta emot WSP:s Framtidsstipendium 2017.

Det är tredje året i rad som WSP, ett av världens ledande analys- och teknikkonsultföretag, genomför tävlingen ”100H” för studenter på svenska högskolor och universitet.

I år gick uppgiften ut på att under 100 timmar ta fram en lösning som kan bidra till ungas möjligheter att hitta ett första eget boende.

Sofias och Henriks ”Flexibla kontor – Kontor by day, boende by night” blev det vinnande bidraget.

”Genom portabla väggar och smarta lösningar kan kontoret på ett smidigt sätt förvandlas till studentboende vid arbetsdagens slut – likt ett scenbyte på teatern.”

Juryns motivering:

”En kreativ idé som med stor framgång tar sin utgångspunkt i problemet med outnyttjade resurser och tomma ytor – och som visar stor potential att på ett billigt sätt öka nyttjandegraden av befintliga kontorslokaler i attraktiva områden. Dessutom mycket snyggt och pedagogiskt presenterat. Kombinationen av underutnyttjade resurser, delningsekonomi samt bostadsbrist gör förslaget till en vinnare.”

– Jättekul att vi vann. Vi tror att vår idé ligger rätt i tiden, att den hakar på den existerande trenden med delningsekonomi, säger Sofia.

Även Magnus Meyer, vd på WSP:

– Fastighetsbranschen har alltid sökt efter möjligheter för att öka nyttjandegraden i lokaler. Idag är man mer öppen för att ta till sig nya lösningar så därför är idén att utnyttja kontorsytor dygnet runt intressant för företag. Timingen är rätt, säger Magnus Meyer.

Första pris i tävlingen är WSPs Framtidsstipendium 2017 och en resa till London inklusive mat och boende. I resan ingår ett besök på WSP UK:s huvudkontor samt en exklusiv guidning bland aktuella WSP-projekt i London.

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.

1 person har regerat på denna nyheten

1 person har regerat på denna nyheten