Uppsalatjej tävlar i världscupen i rytmisk gymnastik

Foto: Belish & MATHILDA AHLBERG - Bildbyrån

"Jag kommer behöva vara extra fokuserad för att kunna hitta ett inre lugn"

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Den 12-14 april tävlar Alva Svennbeck från GF Uppsalaflickorna i världscupen i rytmisk gymnastik. Tävlingen genomförs i Sofia i Bulgarien.

Tävlingarna genomförs fredag till lördag. Under söndagen genomförs grenfinalerna dit de åtta bästa i varje gren kvalificerar sig.

– På senaste tiden har jag jobbat mycket med att stärka upp kroppen för att klara av träningsbelastningen så att jag håller mig skadefri. Fokuset har också legat i att försvåra mina tävlingsprogram för att jag ska komma upp i ett högre utgångsvärde än tidigare, men sen har även den mentala biten prioriterats. Jag har inte tävlat individuellt på så stora tävlingar förut, vilket betyder att jag kommer behöva vara extra fokuserad för att kunna hitta ett inre lugn som ger mig största möjliga chans att prestera så bra som möjligt, säger Alva Svennbeck i ett pressmeddelande.

Då det är första stora tävlingen Alva tävlar individuellt är förväntningarna att göra en insats hon är nöjd med.

Mina förväntningar på tävlingen är att jag ska ta med mig massor av erfarenheter och att jag ska ha roligt. Sen ligger mina förhoppningar i att det kommer gå jättebra och att jag gör en stabil prestation som jag är nöjd med.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar