Uppsalatjejer skrev till statsministern – vill se sänkt pris på elbilar

Foto: Arkiv/Skärmdump.

Sju- och nioåring skickade brev och teckningar till Stefan Löfven – Här är hans svar.

4 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Två Uppsalatjejer, sju och nio år gamla har skickat ett brev till statsminister Stefan Löfven (S). I sina brev uttrycker tjejerna sin oro för miljön och de har en lösning – de vill att alla bilaffärer ska sänka priset på elbilar. 

”Jag är 7 år gammal och bor i Uppsala. Jag vill att alla bilaffärer ska sänka priset på elbilar”, skriver en av tjejerna. 

”Jag tycker att vi släpper ut för mycket avgaser! Det jag menar är att jag vill att alla bilaffärer ska sänka elbilarnas priser. Och höja priset på bensin. Snälla”, skriver den andra tjejen. 

Stefan Löfven har svarat på tjejernas båda brev. I brevet tackar han för breven och de fina teckningarna och skriver att regeringen anser att miljön är en av vår tids viktigaste frågor. 

”Jag håller med er om att vi släpper ut för mycket avgaser och att vi måste tänka på miljön”. 

”För att fler ska välja mer miljövänliga bilar har regeringen bestämt att den som köper en bil med låga utsläpp (till exempel en elbil) ska få ett bidrag, medan den som köper en bil som släpper ut mycket föroreningar ska få betala mer. Regeringen har också höjt skatten på bensin och diesel”, skriver Stefan Löfven och avslutar brevet: 

”Det gör mig hoppfull inför framtiden att unga människor som ni funderar över hur vi kan hjälpa miljön. Jag hoppas att ni får en fortsatt fin vinter! ”

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar