Vägrade acceptera p-böter – polis tillkallades

Genrebild: Maxim Thoré, bildbyrån

Under en timmes tid diskuterade den 24-årige mannen med parkeringsvakterna. Nu har han dömts vid Uppsala tingsrätt för bland annat förgripelse mot tjänsteman.

delningar

Den 14 februari förra året hade den 24-årige mannen felparkerat sin bil på Torgny Segerstedts Allé i Uppsala. Två parkeringsvakter upptäckte detta och utfärdade en böter som de placerade på mannens bil.

När de var på väg därifrån kom mannen springandes mot dem. De försökte förklara för honom att han inte fick parkera där men mannen ska inte ha förstått. En av vakterna gick ut ur tjänstebilen för att visa mannen skylten som reglerade hur man fick parkera på den aktuella vägen.

När hon skulle gå tillbaka till bilen tog mannen tag i bildörren och ställde sig i vägen så att hon inte kunde komma in i bilen. Hon förklarade att hans beteende inte var okej och att om han inte slutade skulle polis tillkallas. Trots det stod mannen kvar och polis tillkallades. Även efter att polisen kommit till platsen ska mannen ha fortsatt att diskutera. Enligt en av parkeringsvakterna pågick händelsen i en timme.

Utöver förgripelse mot tjänsteman döms 24-åringen för misshandel och våldsamt motstånd mot tjänsteman som båda inträffade på Resecentrum i Uppsala. 24-åringen slog en annan man med flera knytnävsslag i huvudet och ansiktet.

När en ordningsvakt skulle omhänderta 24-åringen gjorde han motstånd genom att kränga med kroppen och försöka slita sig loss. Frivården har gjort bedömningen att mannen har en alkohol- och narkotikaproblematik samt problem med psykisk ohälsa. Han döms därför till skyddstillsyn och ska genomgå den behandling som Frivården bestämmer.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar