Laddar

Våldtog och försökte hänga sin sambo – nu har domen kommit

En 30-årig man döms för att bland annat försökt hänga sin sambo men även för våldtäkt, grov misshandel och andra brott.

delningar

24Uppsala har tidigare skrivit om en man som åtalades för att bland annat försökt att ta livet av sin sambo genom att strypa henne med ett bälte, när hon stod upp, och sedan hängt upp henne i en stång med bältet. Han ska också ha våldtagit kvinnan, samt misshandlat henne under tiden hon ammat deras nyfödda barn.

Den 30-årige mannen dömdes under onsdagen av Uppsala Tingsrätt under fyra åtalspunkter.

Han döms för våldtäkt, grov misshandel, grov kvinnofridskränkning och dopningsbrott, för fängelse i fyra år och sex månader. Han ska också betala skadestånd till kvinnan på 310 000 kronor.

I den 78 sidor långa domen står det bland annat ett antal misshandlar. Vid ett tillfälle ska han ha slagit målsägande mitt i ansiktet under tiden hon körde bil. En annan gång har han sparkat kvinnan mot revbenen med revbensfraktur som följd. Han har även slagit och smiskat henne med ett bälte, tryckt ner handen i hennes hals så att hon höll på att kvävas och misshandlat henne under en sexakt. En annan gång har han tvingat henne till samlag.

Angående försöket att hänga kvinnan ska han enligt domen ha sagt ”du var så ledsen att du hängde dig själv” samtidigt som kvinnan hängt fritt i luften och tappat medvetandet.

Relaterade artiklar