Valet 2018: SD anklagar S för fake news om

Ett facebookinlägg om privatisering av Akademiska sjukhuset har retat upp Sverigedemokraterna.

delningar

Nyligen publicerade Socialdemokraterna i Uppsala län ett Facebookinlägg med grafik över hur de tre största riksdagspartierna röstade i frågan om att stoppa privatiseringen av Akademiska sjukhuset. Sverigedemokraterna och Moderaterna svarade nej medan Socialdemokraterna svarade ja.

I en fotnot hänvisas det till en omröstning i riksdagen i juni 2017 om förslag till att införa en lag som förhindrar framtida privatiseringar av svenska universitetssjukhus.

Inlägget har fått SD i Uppland att reagera. De menar att S försöker ge skenet av att en röst på SD eller M innebär en försäljning av Akademiska sjukhuset till privata aktörer.

– S är arga över fake news och ligger på Facebook för att de ska ta bort sådant som regeringen anser är felaktigt. Samtidigt sitter de själva och kampanjar om sådant som helt enkelt inte stämmer. SD har aldrig föreslagit en försäljning av Akademiska sjukhuset, säger SD:s regionråd Simon Alm, i en kommentar.

Till 24Uppsala uppger S i Uppsala län, att Alms uttalande innehåller direkta felaktigheter, särkilt om Moderaterna och hänvisar till SVT:s valkompass i frågan om privatisering av specialistvården på Akademiska och lasarettet i Enköping.

– Jag förstår att Sverigedemokraterna blir stressade när vi påminner länsborna hur de och Moderaterna har röstat i privatiseringsfrågan. Sverigdemokraterna vet nämligen att de har väljarna emot sig, säger Mattias Kristenson, valledare för S Uppsala län.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar