Laddar

Världsartist kör solo på gitarrfestival

José González spelar på den avslutande konserten under Uppsala Gitarrfestival.

delningar

För 15 år sedan fick José González en katapultstart på karriären i samband med sin tolkningen av Knifes ”Heartbeats”. Med åren har hans stjärnstatus vuxit sig allt starkare.

Under 10-14 oktober hålls Uppsala Internationella Gitarrfestival som i år firar 15-årsjubileum. Där bjuder González på en exklusiv solokonsert – som också blir den avslutande konserten på festivalen.

– Det Känns superkul att bli bjuden till Uppsala internationella gitarr festival. Jag kommer att uppträda själv med gitarr, till skillnad från de andra konstellationerna jag haft de senare åren. De flesta låtarna är inspelade på det sättet och det är ljudbilden som folk främst förknippar mig med, säger han i ett pressmeddelande.

Festivalgeneralen Klaus Pontvik är särskilt glad över att de dessutom fått till ett samtal mellan José och hans gamla gitarrlärare från gymnasiet Paul Helltén.

– Vi vill att många ungdomar, tjejer och killar ska få inspiration från det i sitt eget skapande, säger han.

Genom åren har Gonzáles turnerat och sålt ut arenor i Europa, Nordamerika, Sydamerika, Australien och Nya Zeeland, inklusive två shower i Sydneys legendariska operahus, två shower i Walt Disney Concert Hall i Los Angeles, The Beacon Theatre i New York och Cirkus i Stockholm.