Laddar

Varningen: Misstänkt vargattack i Uppsala

Efter den misstänkta vargattacken - här är Länsstyrelsens uppmaning.

delningar

Det är SVT Nyheter Uppsala som rapporterar om att en hund dödats av en varg i Vattholma norr om Uppsala. Tidningen Svensk Jakt var först att rapportera om händelsen.

– Vi besiktigade platsen för angreppet efter attacken nu i dagarna och det vi kan konstatera är att hunden troligtvis attackerats av ett större hunddjur, säger rovdjudshandläggaren Sebastian Olofsson vid Länsstyrelsen i Uppsala till SVT Nyheter Uppsala.

Sebastian Olofsson kan ännu inte bekräfta uppgifterna huruvida det är en varg.

– Vi kan inte utesluta att det rör sig om en varg, men det kan även vara en annan hund till exempel, säger han till SVT Nyheter Uppsala.

Det var under en promenad som en hundägaren skall ha hört ljud från skogen. När ägaren sedan fann sin hund i skogen var den illa skadad och fick föras till djursjukhus där den senare avled.

Länsstyrelsen låter meddela att man gått ut med information om ärendet och att man uppmanar nu allmänheten på att vara uppmärksam och berätta om man gör en observation.

– Vi har gått ut med information som vi menar att alla tamdjursägare norr om Uppsala ska vara medvetna om. Att händelsen helt enkelt har inträffat.