Veronica Maggios musik blir föreställning på Uppsala stadsteater

Veronica Maggio. Foto: Mostphotos/Michael Erhardsson

Då har teaterkonserten baserad på Maggios låtar och texter premiär:

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Uppsala stadsteater har gått ut med att Veronica Maggios musik blir till en teaterkonsert vid namn "Eka över hela staden". Den har premiär den 27 april i år.

"En upplevelse för dig som är romantiker, drömmare eller bara livshungrig. För dig som längtar efter något större, något mer. En upplevelse för alla som aldrig kan få nog", skriver Uppsala stadsteater på sin hemsida.

Veronica Maggio är född och uppvuxen i Uppsala och har sedan albumdebuten 2006 vuxit till en av Sveriges mest framgångsrika och populära artister. Albumet "Satan i gatan" från 2011 gick in på förstaplatsen på svenska albumlistan och hon har vid fem tillfällen belönats med en Grammis.

– Vi kommer inte begå våld på det hon har gjort. Men vi kommer tolka hennes musik och göra om den på vårt sätt, säger regissören Mikaela Ramel till Musikguiden i P3.

"Eka över hela staden" blir en teaterkonsert med fristående berättelser baserade på Veronica Maggios musik och låttexter, ända från debuten till senaste plattan. Det utlovas en färgsprakande show som är helt igenom sjungen, där låt för låt är sitt eget "universum". På scen står fyra skådespelare, ett liveband och ett tiotal dansare från Uppsala Dansakademi.

– Jag tycker om hennes musik för den är enkel, storslagen och direkt. Hon är poetisk på sitt eget sätt. Sjunger om att växa upp, om att leta efter sig själv och hitta sin roll både socialt och känslomässigt. Sen är det extra roligt eftersom hon är uppvuxen i Uppsala och har skrivit om staden en hel den i sina låtar, säger Mikaela Ramel till Musikguiden i P3.

Musikguiden har tidigare rapporterat om att Maggio har utlovat att spela ny musik under året, och hon har teasat med några demos via sin Instagram.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar