I samarbete med annonsör

Vill du koppla av i solen? Boka en charterresa!

delningar

Vill du slappna av och fly vardagliga sysslor som tvätt, städning eller matlagning? Då är en enkel och bekväm charterresa ett smart val. Du slipper boka flyg och hotell separat - du hittar ofta kunniga reseguider i närheten. Och med den här guiden hjälper vi dig att hitta de bästa och billigaste charterresorna.

6 smarta tips för att hitta de billigaste charterresorna

Boka din charterresa i god tid Om du bokar din charterresa i god tid, får du inte bara det största urvalet, du får även en resa till ett rimligt pris. Dessutom kan All Inclusive vara ett bra val, eftersom du får alla måltider och ofta alla drycker med i resans pris. Med All Inclusive får du bättre koll över reseekonomin och behöver inte vara orolig för att budgeten rusar iväg.

Res när det är lågsäsong Du är kanske pensionär, har barn som slutat skolan, eller har ett flexibelt arbete som ger dig möjligheten att resa iväg när du känner för det. Om du kan resa när andra stannar hemma, finns det mycket pengar att spara. Charterresor kostar nämligen mindre när det inte är skollov eller en stor högsäsong.

Fotograf: Kenneth Karl Nielsen

Jämför priser mellan olika avreseflygplatser Det kan finnas mycket stor prisskillnad beroende på vilken avreseflygplats som du väljer. Därför kan du på flera ställen använda en tjänst för att jämföra olika avreseflygplatser med en enkel sökning. Det är snabbt och enkelt att använda en sådan funktion även med flera olika avreseflygplatser.

Som regel föredrar man naturligtvis den närmaste flygplatsen för att minska transporttiden. I vissa fall kan det däremot vara en smart idé, att även kolla in resor som avgår från en alternativ flygplats, eftersom du kan ha turen att hitta andra och billigare resor än de som du först hittade.

Var flexibel med resedatum Det kan finnas en hel del pengar att spara genom att välja andra avrese- och hemresedatum för din charterresa. Det kan skilja sig mycket i pris bara mellan några få dagar. Priset på din charterresa varierar nämligen mycket från vecka till vecka.

Vänta lite och beställ istället en restresa Har du is i magen, kan det betala sig att vänta tills avresedatum närmar sig innan du bokar din charterresa. Vanligtvis sparar man en hel del pengar på att boka restresor, men nackdelen är ett snålare utbud och du hittar kanske inte exakt den resa som du önskade dig. Hittar du en attraktiv restresa, är det viktigt att slå till nästan direkt eftersom de försvinner snabbt.

Använd en resesökmotor På flera prisjämförelsesidor får du en bred och bra överblick över charterresor som finns på marknaden. Där jämförs erbjudanden från många stora och små charterbyråer. Och du behöver bara söka på ett ställe för att hitta exakt den resa som passar bäst in på dig och dina önskemål.

När du letar efter en charterresa, kan du bland annat välja att justera dina sökkriterier och t.ex. bara söka efter charterresor som kostar mindre än ett visst högsta belopp. Därmed får du bara sökresultat för charterresor som är relevanta för dig. Klicka här för att hitta charterresor.

Vi önskar dig lycka till i ditt sökande efter den mest perfekta och billigaste restresan samt en fantastisk semester!

 

 

 

 

 

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.