Laddar

Villorna får konkurrens – planer för lägenhetshus i Gamla Uppsala

I ett förslag till ny detaljplan för Gamla Uppsala öppnas det nu möjligheter för lägenheter. ”Det är angeläget att öka tillgången på mindre lägenheter i området”, säger kommunalrådet Erik Pelling (S).

delningar

Nu planeras det för lägenhetshus i Gamla Uppsala. I förslag till ny detaljplan för Gamla Uppsala, som ska ställas ut på granskning, är det i första hand små lägenheter i hus mellan tre och sex våningar som planeras.

I bottenvåningarna ska det bli plats för centrumverksamhet ut mot områdets gator, samtidigt som Gamla Uppsalavägen föreslås bli stadsgata med trädalléer och gång- och cykelbana på båda sidor om körbanan.

Marken ägs av Uppsala kommun har genom en markanvisning redan tilldelats ett byggbolag som vill bygga 190 lägenheter i detaljplaneområdet. Platsen ligger mellan Gamla Uppsalavägen och Iduns väg.

– Gamla Uppsala är en viktig och attraktiv stadsdel, med många villor. Det är angeläget att öka tillgången på mindre lägenheter i området och det gör vi genom att ändra detaljplanen så att det går att bygga bostäder, säger Erik Pelling (S), ordförande i plan- och byggnadsnämnden, som fattade beslut om granskning på sitt möte den 26 oktober.

 

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.

1 person har regerat på denna nyheten

1 person har regerat på denna nyheten