Laddar

Vinstsumman till Uppsalas spelare ökade med flera miljoner

Foto: Pressbild/Svenska Spel.

Det visar Svenska Spels miljonvinstrapport för 2018.

delningar

Under 2018 ökade vinstsumman till spelare i Uppsala län med sex miljoner kronor jämfört med föregående år. Det till trots minskade antalet vinster något.

Totalt sett delade Svenska Spel ut 356 miljonvinster till ett värde av över 1,5 miljarder kronor under 2018. Av dessa hamnade tio stycken hos spelare i Uppsala län som tillsammans vann 28 218 050 kronor. Jämfört med året innan är det en rejäl ökning då Uppsalas vinnare kammade hem drygt 22 miljoner kronor.

En av miljonvinnarna var en bussmekaniker i 50-årsåldern från Uppsala som i oktober vann drygt tre miljoner kronor på Lotto. Något av det första han sade när han blev informerad om vinsten var att han skulle köpa lägenhet åt barnen.

Det faktum att vinnarna gärna delar med sig av vinsten till familjen bekräftas av Svenska Spels undersökning där över 30 procent uppger att skulle skänka pengar till släktingar eller vänner.

– Sedan är det också vanligt att som Uppsalavinnaren vilja investera i ny bostad. Det uppger 29 procent av de svarande att de skulle göra, säger Pierre Jonsson, vinnarambassadör på Svenska Spel Tur, i ett pressmeddelande.

Relaterade artiklar