Vinstsumman till Uppsalas spelare ökade med flera miljoner

Foto: Pressbild/Svenska Spel.

Det visar Svenska Spels miljonvinstrapport för 2018.

delningar

Under 2018 ökade vinstsumman till spelare i Uppsala län med sex miljoner kronor jämfört med föregående år. Det till trots minskade antalet vinster något.

Totalt sett delade Svenska Spel ut 356 miljonvinster till ett värde av över 1,5 miljarder kronor under 2018. Av dessa hamnade tio stycken hos spelare i Uppsala län som tillsammans vann 28 218 050 kronor. Jämfört med året innan är det en rejäl ökning då Uppsalas vinnare kammade hem drygt 22 miljoner kronor.

En av miljonvinnarna var en bussmekaniker i 50-årsåldern från Uppsala som i oktober vann drygt tre miljoner kronor på Lotto. Något av det första han sade när han blev informerad om vinsten var att han skulle köpa lägenhet åt barnen.

Det faktum att vinnarna gärna delar med sig av vinsten till familjen bekräftas av Svenska Spels undersökning där över 30 procent uppger att skulle skänka pengar till släktingar eller vänner.

– Sedan är det också vanligt att som Uppsalavinnaren vilja investera i ny bostad. Det uppger 29 procent av de svarande att de skulle göra, säger Pierre Jonsson, vinnarambassadör på Svenska Spel Tur, i ett pressmeddelande.

FAKTA

Det skulle svenska folket göra om de vann fem miljoner kronor Svenska Spel har i en färsk undersökning frågat svenska folket ”Om du vann fem miljoner kronor, hur skulle du främst använda pengarna?”. Resultaten har jämförts med två tidigare undersökningar från 2016 och 2017.

Fler än 6 av 10 skulle långsiktigt förbättra ekonomin, en kategori som likt tidigare undersökningar är i topp men där gapet till andra ändamål har ökat.

Knappt hälften skulle betala av lån för att på så sätt förbättra den egna ekonomin.

Knappt 4 av 10 skulle resa och drygt 3 av 10 skulle skänka pengar till vänner och släktingar.

Knappt 3 av 10 skulle investera i en ny bostad.

Att resa har blivit mindre vanligt sedan första undersökningen genomfördes 2016.

Kvinnor och män har liknande ändamål, men kvinnor vill hellre ge bort pengar och ändra livsstil medan män hellre köper saker och resor.

Äldre delar helst med sig av vinsten till andra, medelålders betalar av lån och yngre investerar i boendet.

Drygt hälften av allmänheten menar att en miljon kronor är en drömvinst som skulle göra skillnad.

Om undersökningen Metod: Webbaserade intervjuer i Norstats webbpanel Antal svarande: 1 000 st Fältperiod: mitten av januari 2019 Målgrupp: Allmänheten 18-75 år Resultaten har viktats på kön och ålder för att motsvara sammansättningen i riket

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar